Buitengebied gemeente Rheden. Dit is een van de 17 onderwerpen van de internetpeiling. De reacties die we hierop ontvingen, vindt u onderaan de pagina.

Praat mee!

16

Landschapselementen

Geplaatst op

De gemeente Rheden heeft een prachtig buitengebied en daar zijn wij trots op. Kleine landschapselementen (denk bijvoorbeeld aan haagjes, singels, bomen, uiterwaarden) zijn een belangrijk onderdeel van dat landschap. We willen dit graag in stand houden en waar mogelijk verbeteren. Maar we zien ook dat er ongemerkt landschapselementen verdwijnen of worden aangetast. Daarmee lopen we het risico dat ons landschap steeds minder mooi wordt.

Moeten we onze landschapselementen beter beschermen en hoe?

 

Resultaten

 

 

| Categoriën: | Tags: | Aantal keer vertoont: (2881) |

Commentaar

  • In deze stelling ontbreekt iets, Veel belangrijke landschapselementen zijn op dit moment al op een andere manier beschermt namelijk door een beheersubsidie vanuit agrarisch natuurbeheer. Hierin ontvangt de boer een subsidie die het nadeel van het landschapselement compenseert. zo dra je een landschapselement gaat verheven met regels is het landschapselement ineens geen nadeel meer en als er dan nog een subsidie gegeven zou worden op de nadeelcompensatie dan is dat staatssteun. een heel aantal boeren in onze gemeente zien het onderhoud van de belangrijke landschapselementen als een belangrijke vorm van inkomsten. kortom dat zou de dood in de pot zijn voor hen. dit lijkt mij niet wenselijk toch?
    22-11-2017 9:11:11
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
rheden
2214