Buitengebied gemeente Rheden. Dit is een van de 17 onderwerpen van de internetpeiling. De reacties die we hierop ontvingen, vindt u onderaan de pagina.

Praat mee!

16

De rol van de overheid

Geplaatst op

Onder invloed van technologische ontwikkelingen is de samenleving veranderd. Kennis is bijvoorbeeld veel meer toegankelijk, niemand heeft het monopolie op kennis. Er is zo veel informatie beschikbaar dat iedereen zijn of haar eigen bronnen kiest. Verder kunnen mensen zich makkelijk en snel organiseren en dat doen ze ook.

Dit moet ook doorwerken in de rol van de gemeente: een dynamisch beleid, inspelen op actuele ontwikkelingen, oplossingen zijn maatwerk in plaats van standaard, korte procedures en initiatieven vanuit de samenleving.

We willen bespreken welke accenten er in de rol van de gemeente moeten liggen om adequaat in te kunnen spelen op de behoeftes van de moderne samenleving.

 

Resultaten

 

 

| Categoriën: | Tags: | Aantal keer vertoont: (2628) |

Commentaar

  • De veelzijdigheid van het landschap en daaraan verbonden gebruik is in Rheden gelukkig heel groot. De belangen zijn dus ook divers en soms tegengesteld. De rol van de gemeente is dan in de eerste plaats van faciliteren bij een visie op de landschappelijke ontwikkeling. Dit proces is daarbij een voorbeeld. Daarna faciliteren en bemiddelen bij de uitvoering van die visie.
    29-11-2017 13:24:47
  • De huidige overheidsmensen hebben de neiging om te zeggen dat de overheid zich moet terug trekken, maar dat verhaal klopt niet. De grote toestroom en de steeds grotere hoeveelheid mogelijkheden en wensen van de bezoekers maakt een rol van de overheid steeds belangrijker. De overheid moet de middelaar zijn tussen de unieke waarde van het gebied en de mogelijkheden dat mensen er ook een inkomen aan kunnen verdienen. Zorg voor een heldere branding. Op de Veluwezoom kom je voor beweging en rust. Dus zorg ervoor dat je de drukte van gemotoriseerd verkeer eraf haalt. Dan spreiden de mensen zich veel minder uit over het gebied en zijn allerlei andere doelen veel makkelijker te bereiken.
    22-11-2017 20:09:06
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
rheden
2214