Buitengebied gemeente Rheden. Dit is een van de 17 onderwerpen van de internetpeiling. De reacties die we hierop ontvingen, vindt u onderaan de pagina.

Praat mee!

16

Hoe pakken we de drukte rond de Posbank aan?

Geplaatst op

De Posbank is populair in Nederland en trekt soms erg veel bezoekers. Er zijn dan te weinig parkeerplaatsen. Soms ervaren mensen bepaalde verkeerssituaties op de Schietbergseweg, Diepesteeg en Beekhuizenseweg als onveilig. Af en toe verstoort het ver dragende geluid van motoren de natuurbeleving.

Zonder maatregelen verwachten we een groei in het aantal bezoekers. Het aantal drukke dagen zal toenemen.

We kunnen de problemen afzonderlijk en heel precies aanpakken (denk bijvoorbeeld extra parkeerplaatsen bij de snelwegafslagen). Of we kunnen stevig ingrijpen (bijvoorbeeld in de weekenden van april tot oktober de Posbank afsluiten voor gemotoriseerd verkeer). Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. 

Gaan we de problemen op de Posbank met pragmatische kleinere maatregelen te lijf of is het beter enkele grote ingrepen te doen?

 

Resultaten

 

 

| Categoriën: | Tags: | Aantal keer vertoont: (4705) |

Commentaar

 • Betaald parkeren gaat mij inziens niet helpen het lawaaiprobleem op te lossen. De grootste overlast die ik ervaar zijn toch de auto's (ja! die ook) en motoren die zo hard mogelijk de haarspeldbochtjes pakken. Vooral op mooie avonden na etenstijd (18:30-21:00) en in het weekend. Een maximum snelheid (30km/h) instellen én doortastende handhaving zouden wel eens een aardige duit in de gemeentekas kunnen blijken. Succes !
  20-12-2017 17:44:43
 • Zoooh! Posbank is coole emo, zeker sinds de Giro. Gezien het buitensporig aantal reacties. Ik heb ze niet gelezen, dus riskeer hieronder een dubbeling. Ik mis één optie bij de stellingen: inspelen op, stimuleren van bewustwording over mobiliteit en slimme alternatieven/aanvulligen. Veel sportievelingen en recreanten hebben natuur waarschijnlijk hoog in het vaandel staan, maar komen desalniettemin op 2 of 4 ´fossil wheels´ de helling op. En af, of rijden hun rondje sightseeing. Om te fietsen, mtb-en, steppen, skeeleren (?!), joggen, wandelen. Zorg ervoor dat de hubs maximaal aantrekkelijk zijn. Treinstation Rheden incl. faciliteiten, bv P&R richting Heuven en Posbank met elektrokar of OV-achtige e-bike met versnellingen. Dat houdt NIET een uitbreiding in van wat er al is, maar een slimmer gebruik. Dito inleverpunten/hubs bij De Steeg-Lappendeken en Rozendaal. Vermijd, of waarschuw voor (semi)wildparkeren, of rijden van onzin-omrijkilometers. Verzin een campagne, die aangeeft dat het écht cool is, als je zonder verkeer/parkeeroverlast, je recreatie of sportbehoefte op en rond de Posbank kunt uitoefenen. 'De echte Posbank recreant is biatleet'© : komend per fiets, benenwagen of trein. En vraag Maarten Tjallingii als ambassadeur. © Taalsmaak & Tekstcreatie
  20-12-2017 12:24:39
 • Parkeervoorzieningen aan de rand van de dorpen voorzien, betaalbare pendelbusjes inzetten in de drukkere perioden. Bezoekers in de kernen vasthouden middels (o.a.) aantrekkelijke horeca. Dit zorgt tevens voor een meer dan welkome impuls voor middenstand. Politie zou eens vaker mogen handhaven als het gaat om motorrijders met losse rechter polsjes en ontbrekende uitlaatdempers.
  7-12-2017 20:50:15
 • De omgeving van de Posbank en toegangswegen zijn niet uitgerust om het huidige aantal bezoekers op een veilige en acceptabele manier te faciliteren. De parkeerplaats boven is al uitgebreid en wat mij betreft houdt dat daarmee op. Het paviljoen kan op mooie dagen de drukte ook niet aan. Maar voorop staat de verkeersveiligheid en de druk op het gebied (natuur, zwerfafval, wild). Dat kan niet nog meer inboeten op het huidige niveau zonder concessies te doen op de toekomst. M.a.w waar houdt het dan op? Ik heb niet direct een oplossing behalve €1,- toegang tbv beheer en onderhoud, parkeerkosten bij het paviljoen en een richtingsverkeer op de doorgaande weg. Het zal niet alles uitmaken. Wellicht een keer een bewonersbijeenkomst organiseren in Rheden en Velp om bewoners uit te dagen tot een goede oplossing te bedenken?
  6-12-2017 22:20:31
 • Geen vervuilende auto´s motoren en bromfietsen toestaan in het natuurgebied. Elektrische auto´s wel. Elektrische shuttlebussen zorgen voor vervoer in het natuurgebied. Betaald parkeren in combinatie met shuttle bus. Is een populaire parkeerplaats vol dan wordt doorverwezen naar de dichtstbijzijnde die niet vol is. Zo kunnen bezoekersstromen gereguleerde worden. Wil je van de natuur genieten dan moet je er ook iets voor over hebben. We weten allemaal dat de (onze) natuur kwetsbaar is. Station Rheden-Posbank trekt mogelijk extra bezoekers, hopelijk zijn dat bezoekers die anders met de auto zouden komen.
  5-12-2017 13:00:12
 • Probeer met het begeleiden van de extra toestroom geen landschappelijke verrommeling toe te staan in het gebied, dus houd het groen (de natuur) groen en houd het grijs (bebouwing, parkeerplaatsen) grijs. En bedenk hoe de Rhedenaarders kunnen profiteren van de vele bezoekers. Zie niet alleen problemen, neem ook de kansen mee.
  1-12-2017 7:12:58
 • Geen motoren meer. Betaald parkeren en laat de opbrengst ten goede komen aan het natuurbehoud. Er is maar één Posbank, wees er zuinig op.
  30-11-2017 19:49:07
 • Bezoek aan natuur is met name in de weekenden in heel Nederland een gewilde bezigheid. De Posbank, zuid Limburg en duingebieden zijn in trek. Wij, de bewoners van Rheden zijn bevoorrecht met de natuur dichtbij. Dat moeten we ook anderen gunnen. Natuur is immers van ons allemaal. Wat kunnen we leren van andere drukbezochte natuurgebieden? Belangrijk is dat we de waarden van de Posbank bewaren. Een van de belangrijkste is m.i. de beleving van het reliëf in combinatie met zicht op de omgeving. Vanaf de Posbank naar Rheden is die beleving het sterkst en juist dat gebied staat onder druk om meer parkeeraccommodatie te creëren. Dit dal vol met blik lijkt me geen verbetering. Maak gebruik van bestaande locaties aan de voet van de Posbank bijvoorbeeld de parkeerterreinen bij bedrijven, gemeentehuis, sportvelden etc. Of pas parkeermogelijkheden in, in de te ontwikkelen zuidrand van het dorp Rheden. Differentieer de gebruikersstroom, bijvoorbeeld fietsers iets verder weg parkeren. De start van wandel en fietsroutesis vanaf die verder weg gelegen plek, de aanlooproute uiteraard attractief.
  29-11-2017 11:51:39
 • DE STEEG 28 november 2017 Beste mensen; Laat er registratie mogelijk zijn d.m.v. de nummerplaat te fotograferen en de mensen vanuit buiten Gelderland een tax te laten betalen en zo bijdragen aan het behoud van de natuur door financieël te steunen.Dan kunnen er natuurwerkdagen geörganiseerd worden waarbij de mensen zelf kunnen meehelpen aan het onderhoud onder begeleiding van natuurdeskundigen .En dat de luidruchtige motoren geweerd worden om de rust in het gehele gebied te handhaven,desnoods te bekeuren!.Het is van oorsprong een rustgebied voor de natuur dus flora en fauna,en dat dit in balans blijft,erg belangrijk!.Strengere controles op bezoekers die na zonsondergang toch op de Veluwe/veluwezoom komen te bekeuren.
  28-11-2017 16:47:48
 • Werk maken van geregeld transport voor zowel posbank als bezoekerscentrum.
  27-11-2017 12:17:05
 • De toegangswegen naar de Posbank zjin veel te druk in het weekend. Wij wonen op de Arnhemsestraatweg en met name op mooie zondagen is het hier een drukte van jewelste van auto's en motoren. Het rondje Posbank met eigen auto of motor is populair, misschien een treintje of bus laten rijden vanaf de parkeerplaatsen zodat het wat ontmoedigd wordt om het rondje te rijden maar het toch beschikbaar blijft voor de echte liefhebbers.
  26-11-2017 23:42:17
 • Het is veel te druk geworden en dit is geen goede situatie voor de natuur (Het is immers een natuurmonumentengebied!)). Het dorp Rheden zelf heeft er ook geen voordeel van. Vele inwoners van Rheden komen niet meer graag naar de Posbank in het weekend. Te druk, teveel lawaai - mede door de motoren. Een beperking van de toestroom lijkt mij beter voor de natuur en de omgeving. Dus stop met het promoten van de Posbank en investeer in het aantrekkelijker van het dorp. Hier is nog zoveel te verbeteren.
  25-11-2017 15:43:37
 • Ontmoedigen gebruik eigen auto/motor. Betaald openbaar vervoer faciliteren. Eventueel buurtbewoners korting geven op of vrijstellen van tarief
  22-11-2017 21:38:19
 • Als natuurliefhebber heb ik op de Posbank al lang niets meer te zoeken. Veel te druk. De doorgaande weg zou moeten worden afgesloten. Ook belachelijk, al die evenementen tegenwoordig.
  22-11-2017 21:19:28
 • Inmiddels is uitgekomen wat jaren geleden verwacht werd. De Veluwezoom is een magneet voor dagje uit in voor en naseizoen in de weekenden. Sluit op die dagen de weg af, biedt alternatieven om "boven" te komen door een busverbinding van Rheden naar Velp NS. Denk als Zermatt en andere topbestemmingen. Als het sneeuwt gaat de weg over de Posbank ook dicht en dat zijn heerlijke dagen. Ervaar de stilte en kom naar gemeente Rheden in plaats van sluit aan in de file het stinkt hier ook.
  22-11-2017 19:49:34
 • Motoren verbieden!
  22-11-2017 16:52:46
 • Afsluiten in het naseizoen voor gemotoriseerd verkeer treft bewoners van de gemeente die met smart wachten tot de drukte over is. En hoe mag je dan als gehandicapte nog van het uitzicht genieten? Liever slagbomen als de parkeerplaatsen vol zijn en de lichtkranten gebruiken. Meer focus en goede pendeldiensten vanaf Parkeergarage Dieren, parkeerplaats/station Velp of Den Heuvel. Afschaffen lijn 8 in het weekend terugdraaien, dan blijft de Beekhuizenseweg snel te bereiken.
  22-11-2017 1:42:43
 • Misschien is het een idee om in de piek periode zeg maar een soort treintje de postbank om te laten gaan zodat de mensen vanuit hieruit kunnen bekijken en hun auto motor of ander eventuele voertuig kunnen pakeren op een speciaal aangelegd parkeer terrein te kunnen laten staan ( bewaakt evt ligt natuurlijk aan wat dat qua kosten met zich meebrengt. Dat er bijv een algemeen tarief ingesteld wordt van zeg maar een idee 5 euro per persoon als je de postbank op wilt zou lijkt het me leuk niet te duur maar een kleine vergoeding vindt ik wel reeel zeg maar?
  21-11-2017 23:37:37
 • Het gebied is overvol geraakt. De touristische druk is zodanig hoog dat een essentieel onderdeel van het 'beleven', de rust, al verdwenen is, anders dan bij slecht weer of na zonsondergang.
  21-11-2017 19:08:06
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
rheden
2214