Welkom

Omgevingsvisie voor het buitengebied van Rheden  

Samen zorgen voor een mooi en vitaal buitengebied. Dat is het doel van de omgevingsvisie. We zijn benieuwd naar uw ideeën. Daarover willen we graag met u in gesprek. En we willen niet alleen met u praten, maar uiteindelijk ook samen aan de slag. Gezamenlijk bepalen we de koers voor het buitengebied van Rheden.

Denk en doe met ons mee! 

Wilt u meepraten, meedenken en vooral meedoen? Meld u dan vandaag nog aan onder 'Aanmelden'! Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en alle activiteiten en bijeenkomsten. Lees meer over de achtergronden van de omgevingsvisie buitengebied.

Nieuws

Terugkoppeling inloopbijeenkomst Soerens Beekdal en Gebiedspaspoort Laag-Soeren

Op maandag 4 februari jl. was er in café-restaurant De Harmonie in Laag-Soeren een gezamenlijke inloopbijeenkomst over de projecten Soerens Beekdal en Gebiedspaspoort Laag-Soeren. 

terugkoppeling_inloo...

De inloopbijeenkomst was met circa 120 bezoekers zeer goed bezocht. Het was goed om te merken dat veel mensen zich betrokken voelen bij het gebied. De avond werd gestart met een tweetal presentaties over de projecten. Vervolgens was er gelegenheid om in gesprek te gaan met medewerkers van de projecten. 

Voor het project Soerens Beekdal zijn Natuurmonumenten en de landgoederen De Bockhorst en De Gelderse Toren de initiatiefnemers. De komende tijd gaan zij keukentafelgesprekken voeren met gebruikers en eigenaren rondom de Soerense Beek. Eind 2019/begin 2020 verwachten zij een schetsplan aan het gebied te kunnen presenteren.  Heeft u ideeën of wilt u uw mening kwijt, dan kunt u dat doen via agefennema@derentmeestersco.nl.   

Voor het project Gebiedspaspoort Laag-Soeren is de gemeente Rheden initiatiefnemer. Voor dit project gaan we de komende tijd een of meerdere gebiedstafels organiseren. Aan de gebiedstafels worden onderwerpen besproken die een plek moeten krijgen in het gebiedspaspoort. Wilt u aan zo’n gebiedstafel deelnemen of meer informatie over het project, dan kunt u dat doen via m.sanderman@rheden.nl.

Als u de presentaties van de inloopbijeenkomst wilt terugzien dan klikt u hier voor de presentatie van het Soerens Beekdal en hier voor de presentatie van het Gebiedspaspoort Laag-Soeren. En hieronder kunt u het mooie filmpje over het Soerens Beekdal van het waterschap Vallei en Veluwe bekijken.   

Aanmelden nieuwsbrief

rheden
2214