Welkom

Omgevingsvisie voor het buitengebied van Rheden  

Samen zorgen voor een mooi en vitaal buitengebied. Dat is het doel van de omgevingsvisie. We zijn benieuwd naar uw ideeën. Daarover willen we graag met u in gesprek. En we willen niet alleen met u praten, maar uiteindelijk ook samen aan de slag. Gezamenlijk bepalen we de koers voor het buitengebied van Rheden.

Denk en doe met ons mee! 

Wilt u meepraten, meedenken en vooral meedoen? Meld u dan vandaag nog aan onder 'Aanmelden'! Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en alle activiteiten en bijeenkomsten. Lees meer over de achtergronden van de omgevingsvisie buitengebied.

Nieuws

Tweede gebiedsconferentie

verhoogdebeekloopkam...

Wilt u (opnieuw) meepraten over de toekomstplannen voor het buitengebied van de gemeente Rheden? Kom dan naar de gebiedsconferentie op donderdag 15 november van 19.30 tot 22.00 uur in Landgoed Hotel Avegoor. 

 

De gemeente Rheden stelt samen met belanghebbenden een omgevingsvisie op om voor de komende 10 tot 15 jaar vast te leggen wat we willen in het buitengebied. Het gaat om alle elementen om ons heen: water, landschap, natuur, wegen, erfgoed en milieu, maar ook minder zichtbare zoals gezondheid. Met deze visie beoordelen we straks welke initiatieven passend zijn voor het gebied.

 

Terugblik

Vorig jaar hebben we aan inwoners, ondernemers en organisaties gevraagd welke onderwerpen zij belangrijk vinden voor het buitengebied. We vroegen hen welke kansen ze zien en welke zorgen er zijn. We spraken met 70 inwoners en ontvingen ruim 1.300 stemmen op een internetpeiling. De opbrengst hieruit hebben we verwerkt in hoofdlijnen voor een concept omgevingsvisie Buitengebied.

 

Wilt u meepraten?

We willen opnieuw met belangstellenden in gesprek tijdens de tweede gebiedsconferentie Buitengebied. We vertellen u hoe de visie er op hoofdlijnen uit ziet en willen graag met u verder praten over wat u belangrijk vindt. 

De gebiedsconferentie is op donderdag 15 november 2018 van 19.30 tot 22.00 uur in Landgoed Hotel Avegoor, Zutphensestraatweg 2, 6955 AG Ellecom. U kunt zich tot dinsdag 13 november 2018. aanmelden door een mail te sturen naar omgevingsvisiebuitengebied@rheden.nl. Op www.landgoedavegoor.nl/nl/contact vindt u een routebeschrijving en informatie over parkeergelegenheid.

Aanmelden nieuwsbrief

rheden
2214