Welkom

Omgevingsvisie voor het buitengebied van Rheden  

Samen zorgen voor een mooi en vitaal buitengebied. Dat is het doel van de omgevingsvisie. We zijn benieuwd naar uw ideeën. Daarover willen we graag met u in gesprek. En we willen niet alleen met u praten, maar uiteindelijk ook samen aan de slag. Gezamenlijk bepalen we de koers voor het buitengebied van Rheden.

Denk en doe met ons mee! 

Wilt u meepraten, meedenken en vooral meedoen? Meld u dan vandaag nog aan onder 'Aanmelden'! Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en alle activiteiten en bijeenkomsten. Lees meer over de achtergronden van de omgevingsvisie buitengebied.

Nieuws

Oriëntatieavond gemeenteraad en tweede gebiedsconferentie

herfstbos_big

Op dinsdag 2 oktober om 19.30 uur wordt de gemeenteraad van Rheden bijgepraat over de omgevingsvisie Buitengebied. Op 15 november organiseren we voor alle betrokkenen weer een gebiedsconferentie. 

De presentatie wordt gegeven door LOS Stadomland, in opdracht van de gemeente Rheden. 

Tijdens de oriëntatieavond van de gemeenteraad komen het proces tot nu toe en de hoofdthema’s voor de omgevingsvisie aan bod.  

We willen in de omgevingsvisie doelstellingen vastleggen voor het gebied en meer ruimte geven voor nieuwe ontwikkelingen. Tegelijkertijd willen we het typisch Rhedense karakter met zijn gebiedskwaliteiten van natuur, landschap, cultuurhistorie enzovoort behouden. 

We willen in de omgevingsvisie werken aan de hand van zeven integrale thema’s. Daarnaast stellen we voor om aan de hand van vier gebieden meer gebiedsgericht te werken. Voor elk gebied willen we betrokkenen uitnodigen om gezamenlijk een gebiedsplan te maken.

Oriëntatieavond 
De oriëntatieavond van de gemeenteraad van Rheden start om 19.30 uur in het gemeentehuis in De Steeg, Hoofdstraat 3.
Meer informatie over deze vergadering is terug te vinden via www.rheden.nl/gemeenteraad 

Gebiedsconferentie 15 november

Op donderdag 15 november organiseren we een tweede gebiedsconferentie om de voorstellen voor de omgevingsvisie met u meer in detail te bespreken. Meer informatie over deze gebiedsconferentie volgt binnenkort via deze projectwebsite. 

 

Aanmelden nieuwsbrief

rheden
2214