Welkom

Omgevingsvisie voor het buitengebied van Rheden  

Samen zorgen voor een mooi en vitaal buitengebied. Dat is het doel van de omgevingsvisie. We zijn benieuwd naar uw ideeën. Daarover willen we graag met u in gesprek. En we willen niet alleen met u praten, maar uiteindelijk ook samen aan de slag. Gezamenlijk bepalen we de koers voor het buitengebied van Rheden.

Denk en doe met ons mee! 

Wilt u meepraten, meedenken en vooral meedoen? Meld u dan vandaag nog aan onder 'Aanmelden'! Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en alle activiteiten en bijeenkomsten. Lees meer over de achtergronden van de omgevingsvisie buitengebied.

Nieuws

Stand van zaken maart 2018

0905-142029_734-IHlr

In 2017 hebben we via interviews, een gebiedsconferentie en een internetpeiling veel informatie opgehaald. In elke stap die is gezet hebben we geprobeerd meer scherpte te krijgen in de antwoorden op dilemma’s en keuzes. De internetpeiling was hierin de laatste stap in 2017.

 

Internetpeiling

De internetpeiling liep van 21 november tot en met 20 december 2017. In deze periode  zijn er 17 onderwerpen voorgelegd en hierop zijn 1329 stemmen uitgebracht. Een heel mooi aantal! Het onderwerp over de drukte op de Posbank was veruit het populairst met 144 stemmen. Daarna kwamen de onderwerpen met de gebiedsdoelen voor Rheden - Velp en Dieren - Laag-Soeren en natuurinclusieve landbouw. Er waren ook een paar opvallende uitkomsten. Een ruime meerderheid van de stemmers kiest bij de drukte op de Posbank voor het in meer of minder mate faciliteren van de groei van bezoekers. En kiest dus niet voor minder bezoekers. Een andere opvallende keuze is dat relatief veel stemmers bij het onderwerp natuurinclusieve landbouw kiezen voor het oprichten van een coöperatie door de Rhedense samenleving. Dit om ecologisch boeren te stimuleren. Dit zijn maar een paar voorbeelden. Wil je alle uitkomsten zien van de internetpeiling, ga dan naar hier.  

 

Hoe gaan we verder?

Alle informatie die we 2017 hebben opgehaald gebruiken we in de eerste maanden van 2018 voor het opstellen van een concept-omgevingsvisie Buitengebied. De verwachting is dat we dit concept in april/mei 2018 klaar hebben. We willen over dit concept in mei/juni 2018 graag in gesprek met bewoners, ondernemers, organisaties, gemeenteraad en overheidspartners. Dit gesprek zal zich niet alleen richten op de vraag of het concept een goede ontwikkelingsrichting geeft. Maar ook op de vraag hoe we denken dit met elkaar te realiseren. In de periode tot mei/juni 2018 zullen we op deze website met enige regelmaat nieuwsberichten plaatsen over interessante ontwikkelingen in het buitengebied. 

 

Aanmelden nieuwsbrief

rheden
2214