Welkom

Omgevingsvisie voor het buitengebied van Rheden  

Samen zorgen voor een mooi en vitaal buitengebied. Dat is het doel van de omgevingsvisie. We zijn benieuwd naar uw ideeën. Daarover willen we graag met u in gesprek. En we willen niet alleen met u praten, maar uiteindelijk ook samen aan de slag. Gezamenlijk bepalen we de koers voor het buitengebied van Rheden.

Denk en doe met ons mee! 

Wilt u meepraten, meedenken en vooral meedoen? Meld u dan vandaag nog aan onder 'Aanmelden'! Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en alle activiteiten en bijeenkomsten. Lees meer over de achtergronden van de omgevingsvisie buitengebied.

Nieuws

Duurzame energie in het Rhedense landschap

In juni 2016 heeft de gemeenteraad de ‘Rhedense klimaataanpak’ vastgesteld.
Eén van de doelen is een verhoging van het aandeel duurzame energie naar 14% in 2020. Op de langere termijn wil de gemeente de energiebehoefte volledig invullen vanuit duurzame bronnen.

Maar wat betekent dit nu concreet? Hoeveel megajoule dient er dan duurzaam te worden opgewekt? Welke duurzame energievormen passen bij de gemeente Rheden en op welke plekken kunnen deze vormen toegepast worden? In de komende tijd gaan we op zoek naar antwoorden hierop.

Ook in de omgevingsvisie Buitengebied gaan we op zoek naar een antwoord. Namelijk op de vraag hoe we om willen gaan met de inpassing van duurzame energiebronnen in het landschap. Wil je hierover of over een van de andere onderwerpen van de omgevingsvisie Buitengebied meedenken? Dat kan! Bijvoorbeeld via de gebiedsconferentie en de internetconsultatie die we in de komende maanden gaan houden. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Aanmelden nieuwsbrief

rheden
2214